Blíží se čas Vánoc a náš obchod se plní vánočními novinkami. Pečlivě jsme pro vás vybrali zajímavé vychytávky nejen ze světa ultralehkého vybavení. Od knih, doplňků až po kosmetiku.

Cestovní dentální sada Curaprox Travel set

Novinka značky Curaprox. Ideální vychytávka pro všechny zapomnětlivce. Díky ní budete mít po ruce vše pro kvalitní zubní hygienu. Rozkládací kartáček, zubní pasta, dva dentální kartáčky a držák.

Antibakteriální spreje HAAN

Antibakteriální spreje, které vám jen tak nedojdou. Vydrží totiž 4x déle než běžný gel se stejným objemem. Spreje navíc krásně voní a mají elegantní design. Pokud si koupíte tři, rádi vám k nim přidáme dárkovou krabičku.

Boxerky SAXX

Otestovány mužskou částí našeho týmu. Verdikt zní jasně. Prý to jsou boží a nejlepší boxerky, které kdy nosili. Nově máme i design s medvědy, takže je z čeho vybírat.

Kniha Hory a nekonečno

Knižní prvotina naší testerky Viktorky Hlaváčkové. Je to dobrodružný, je to ohromně autentický, upřímný v tom, jak Viktorka popisuje vlastní chyby, je to cestopis, který se vymyká běžné cestopisné literatuře! A navíc je to krásná kniha s originálním designem a spoustou Viktorčiných fotek. Koupíte si jednu pro sebe a budete chtít další jako dárky na Vánoce, na to vemte jed.

U příležitosti vydání knihy máme v nabídce speciální edici merino trik s potiskem, která je k dostání pouze u nás. Trika máme v pánské i dámské variantě.

Outdoorová kuchařka

První kniha prověřená chuťovými buňkami a hladovými bříšky našeho týmu. V kuchařce najdete chutné a výživné recepty na všechny možné výlety. Navíc se v ní dozvíte i to, jak správně naplánovat jídelníček, jak jídlo nejvhodněji zabalit apod.

Svět – Cestovatelský průvodce po naší planetě

S knihou Lonely Planet Svět, která nově konečně vyšla v češtině, máte celý svět ve svých rukách. Tohoto „průvodce“ jsme si oblíbili již v původní anglické verzi. Je skvělý především na domácí listování, ať už za účelem „cestování v hlavě“ nebo vybírání té pravé destinace pro vaši příští cestu.

Kalhoty Breddy´s

Za nás jsou tohle nejpohodlnější kalhoty na světě, fakt! Testovali jsme je rok a uznáváme, že mají něco do sebe. Nejen, že jsou ultra pohodlné, funkční, ale jejich výroba probíhá v EU s důrazem na udržitelnost. Vypadají elegantně, ale přitom jsou pohodlné skoro jako tepláky.

Příbor Gosun Flatware

 

Tenhle kompaktní kovový příbor můžete mít neustále u sebe. Složíte ho totiž do velikosti tlustší kreditky. Smyslem GoSun Flatware, jehož výroba byla financována díky úspěšné kampani na Kickstarteru, je mít u sebe neustále k dispozici vlastní příbor a dát sbohem jednorázovým plastovým. Takové projekty moc rádi podporujeme, protože There is no planet B.

Rukavice Icebreaker Quantum Gloves

V těchto studených dnech je ideální mít ruce v teple. Quantum Gloves jsou univerzální rukavice z merino vlny. Využijete je na výlety přírodou i do města. V našem týmu na ně nedáme dopustit, a tak jsou součástí naší cestovní výbavy. Velké plus dáváme především jejich prodyšnosti. Ideální jsou do teplot nad nulou. Na trecích je používáme jako základní vrstvu na rukou. V chladnějším počasí je kombinujeme s větruodolnými a nepromokavými palčáky.

Nové barvy batohů Osprey Arcane

Oblíbené městské batůžky Osprey Arcane máme v nových krásných barvách. Menší verzi najdete zde. Větší zde.

Kabelka Montbell 

Neuvěřitelně lehkou a po sbalení miniaturní kabelku přes rameno od japonské firmy Montbell  využijete na cestách při pochůzkách městy. Pohodlně do ní ukryjete mobil, doklady a peníze. Díky nepromokavému materiálu ochrání všechny vaše poklady před deštěm a to jak při nošení, tak i když bude odpočívat v batohu. Tam může posloužit jako nepromokavý sáček na vnitřní organizaci. Kabelku máme ve dvou velikostech.

Peněženka Montbell Trail Wallet

Je to nejlehčí látková peněženka na trhu, zabere minimum místa a vejdou se vám do ní pohodlně karty, bankovky i mince v množství ne větším, než co na treku nebo svých minimalistických cestách potřebujete. Je super skladná, takže se vejde do většiny kapes i na bederáku a v kapse na zadku vám zas neudělá nelichotivou bouli. A že je ušitá festovně, přežije i hrubší zacházení.

 


Bára Fialová

Se svým foťákem a batohem se nejradši toulám přírodou, kde nepotkám tolik lidí. Cestovala jsem rok po Novém Zélandu, žila rok v Německu nebo jsem pár měsíců v zimě pracovala na farmě na zmrzlém ostrově Kimitoo ve Finsku. Zážitky z cest sepisuji na svůj web Fijalka.cz.

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *