Proč právě karimatka Nemo Tensor Insulated?

Hledaly jsme karimatku, která bude skladná, lehká, přitom komfortní a jednoduchá na nafukování i vyfukování. S touto karimatkou Nemo Tensor Insulated jsme nakonec absolvovaly celý trail bez nejmenších zádrhelů, recenze na karimatku se nám tak psala opravdu snadno. 🙂

Co konkrétně se nám na ni líbí a v čem by se případně dala ještě vylepšit? Pojďme se na to společně podrobněji podívat.

nejlepší karimatka na přechod hor

Tloušťka a tepelný komfort

Karimatku Tensor Insulated od značky Nemo jsme maximálně prozkoušely na dvouměsíčním přechodu PNT (2000 km dlouhý trail americkou divočinou). Tedy takové pohodlí jsme ještě při spaní na trailu nezažily! Neuvěřitelných 8cm tloušťky navíc s folií uvnitř, zvýšilo tepelný komfort natolik, že nám nebyla zima ani při podzimních mrazících a díky její stabilní konstrukci jsme z té “výšky” ani nepadaly ani neklouzaly.

UPDATE: Nyní se již tento model nevyrábí, je nahrazen svou vylepšenou verzí Nemo Tensor All-Season, který při zachování váhy i sbalitelnosti nabízí ještě vyšší tepelný komfort. Ostatní vlastnosti a používání má ale stejné, proto tu recenzi necháváme, stále může být užitečná. 🙂

Tvar, váha a sbalitelnost

Máme verzi mumie, na kterou jsme zvyklé a vyhovuje nám. Má krásnou váhu pouhých 407g a po sbalení nezabírá téměř žádné místo. Co jsme ocenily na dennodenním používání asi nejvíce, bylo její snadné nafukování, vyfukování a hlavně balení. Tomu prvnímu napomáhá speciální nafukovací vak, který jsme si vzaly jeden dohromady. Neskutečně to urychlí celý proces a ve vysokých nadmořských výškách, kde člověk sotva dodechuje, je určitě velkou pomocí. Vyfouknutá je díky velkému ventilku/špuntu hned a hlavně při balení nemusí člověk řešit problém s nedostatečně propojenými komorami, kde u jiných karimatek zůstával vzduch.

karimatky na treky - recenze
karimatky ve stanu

Ventilek

Na ventilek je při odpojování vaku potřeba dávat pozor, aby ho člověk nevytáhl a karimatku hned nevyfoukl. Asi dvakrát se nám to při zbrklém nafukování stalo. To je tedy jediný nedostatek, který se ale vědomým zacházením dá v pohodě přejít.

Materiál

Materiál karimatky vypadá extrémně jemně, ale vydržel dobře. Samozřejmě jsme si (jako u všech nafukovaček) dávaly velký pozor, kam ji pokládáme – a vždy jsme pod ní měly Tyvek. Spaly jsme několik nocí pod širákem na místech, kam by se stan nevešel a nezklamaly nás ani na skále ani ve škarpě ani na jehličí a šiškách.

aawesome - karimatka na treky
karimatka nemo recenze

Navíc se nám rozměry krásně vešly vedle sebe do ultralehkého stanu stejné značky (Nemo Hornet Elite Osmo 2P), který jsme si také nemohly vynachválit. Není to žádný palác na trávení dní uvnitř, na přenocování nám ale vyhovoval. Více informací jsme sepsaly v recenzi na blogu

Rozhodně nejlepší karimatka, kterou jsme kdy měly!

Alča a Mája

Rády chodíme pěšky divočinou, nejraději tou, kde jsou medvědi a je slyšet vytí vlků. Máme za sebou cestu kolem světa a stále častěji se vydáváme na tisíce kilometrů dlouhé dálkové traily – v Patagonii, na Aljašce, PCT a posledním počinem byl přechod PNT. Společně skládáme autorské písně na ukulele, které máme v krosně vždy s sebou, vydaly jsme dvě knihy ze svých cest a přednášíme pro veřejnost. Alča se věnuje tvorbě webů a Mája je freelance ilustrátorka. Společně tvoříme sehrané cestovatelské duo aawesome.cz.

Další informace a cestovatelské tipy najdete na našem Instagramu, Facebooku nebo YouTube. 🙂


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *