Oblíbili jste si používání tuhého šamponu Ponio, ale teď se Vám doma hromadí zbylé kousky? Různé úlomky, které jste s sebou měli na výletech, ale teď už jsou moc malé a nepohodlné nebo úplně k ničemu? Nebo nepoužitelně malé zbytky, které zůstaly po vypotřebování šampúchu při běžném domácím mytí vlasů?

Byla by škoda je vyhodit. Poradíme Vám, co dělat se zbytky Ponio šampúchů, a jak z nich doma během pár minut vyrobit zbrusu nový kus.

 

 

 

Ze starého Ponio šampúchu nový

  1. Všechny kousky, které Vám doma zbývají, dejte na talířek. Můžete klidně smíchat několik druhů dohromady, vytvoříte si tím úplně novou originální vůni. Díky tomu Vás šampúch ještě dlouho neomrzí.
    Šampúch na talířku. zbytky ponio šampúchů
  2. Talířek s kousky šampúchu dejte do mikrovlnky a zapněte. Stačí deset vteřin. Kousky v mikrovlnce hezky změknou a stane se z nich šampúchová modelína.
    Šampúch v mikrovlnce. zbytky ponio šampúchů
  3. Vemte změklé kousky do rukou a žmoulejte je dohromady, dokud se nespojí do jednoho velkého kusu. A nový šampúch je na světě!
    Šampúchová rozehřátá hrouda z mikrovlnky. zbytky ponio šampúchůNový šampúch. zbytky ponio šampúchů
  4. Chvíli počkejte, než šampúch zase vychladne a ztuhne a můžete ho vesele používat dál, jakoby nic.

Návod samozřejmě funguje nejen pro zbytky Ponio šampúchů, ale i pro jiné tuhé šampony a mýdla.

Pokud Vám zbývají jen úplně malinké kousíčky a nechce se Vám je střádat, také existuje řešení. Společně s novým šampúchem je namočte do teplé vody a silou všechno mačkejte k sobě, až se staré kousky spojí s novým.

Co bude dnes dobrého? Nezapomeňte šampúch vrátit do koupelny 😉


Kačka

Jsem bývalá posila prodejny a šéf sociálních sítí Pod 7 kilo, momentálně ale na cestách. Mou superschopností je uvařit z ničeho, s balíčkem těstovin nasytím zástupy hladových. Sledovat mě můžete na Instagramu @kacka_the_mudstomper.

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *