Jsme tým mladých (aspoň si tak připadáme) lidí, kteří sdílí jak společné prostory našeho zázemí v Praze na Letné, tak hlavně zálibu k cestování. Svět je různorodý stejně jako pojetí cestování každého z nás. Někdo rád do tepla, někoho to naopak táhne na sever. Vyrážíme jak do měst, tak do přírody, prostě podle nálady. Ale vždycky (no dobře, skoro vždycky…) s lehkým batohem a super vychytávkami, které do Pod 7 kilo pečlivě vybíráme! 

Štěpán Trojánek Spoluzakladatel Pod 7 kilo

Role v Pod 7 kilo: Jsem zodpovědný za výběr sortimentu a směřování celého projektu Pod 7 kilo. Na obojí kladu vysoké nároky, čímž činím svoje kolegy každý den šťastnými. 🙂

Nejoblíbenější země: Tchaj-wan

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Letadlo

Nejoblíbenější produkt: Skládací lahev Platypus

Cestovatelská diagnóza: Láska k cestovatelským vychytávkám a nenávist k těžkým zavazadlům mě dovedla k založení Pod 7 kilo s dlouholetým kamarádem Romanem. Miluju objevování všeho druhu, ať už jsou to skryté vodopády na vzdálených koncích naší planety nebo malebná zákoutí českých měst s překvapením v podobě útulného obchůdku nebo místní restaurace se skvělým jídlem. Cesty plánuji s minimálním předstihem a užívám si na nich pocit svobody a možnost nechat se zavát někam náhodně osudem. Snažím se nespěchat a nenechat se spoutat představou o „povinných aktivitách“ na daném místě.

Roman Spoluzakladatel Pod 7 kilo

Role v Pod 7 kilo: Od doby, kdy jsme nápadu kamaráda Štěpána společně dali konkrétní formu v podobě Pod 7 kilo, jsem u nás přičichl snad ke všem činnostem, jež jsou možné i nemožné. Přesto mě po většinu času doprovázely stálice grafika a design, které mám v současnosti na starost spolu s rozvojem e-shopu.

Nejoblíbenější země: Planeta Země

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Vlak, nohy

Nejoblíbenější produkt: Spací pytel Cumulus Lite Line 300

Cestovatelská diagnóza: Cesty do přírody jsou pro mě nutností. Stejně jako lehký batoh z většiny naplněný jídlem, které na čerstvém vzduchu a při pěkném výhledu chutná tak nějak lépe. Svoboda, poznávání, synchronizace biorytmů a obdivování nepoznaných krás jsou tím, co mě táhne k převážně toulavému a požitkářskému způsobu cestování.

Vít 

Role v Pod 7 kilo:  Na starosti mám především část marketingu, postávání před foťákem a administraci e-shopu. Za chyby a překlepy v popiskách zboží se vysmívejte mně.

Nejoblíbenější země: Česko

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Vlak, Millennium Falcon

Nejoblíbenější produkt: Přikrývka Cumulus Quilt 250

Cestovatelská diagnóza: Při svých cestách využívám vše, co jsem se za svůj život naučil. Chodím. Jezdím na kole. Lezu na skály nebo na led. Válím se. Do měst se vydávám především za architekturou, výtvarným uměním. K Pod 7 kilo mě přivedla moje kamarádka a naše testerka Viktorka. Stalo se tak v pozdních nočních hodinách v naší oblíbené kavárně a dodnes se divím, že jsem byl ještě schopný učinit tak dobré rozhodnutí.

Filip 

Role v Pod 7 kilo: Mou hlavní rolí v Pod 7 kilo je nákup zboží od výrobců či dodavatelů a zajištění dostatečných zásob. V případě možných vad se snažím vyřídit reklamaci co nejvíce ke spokojenosti zákazníka.

Nejoblíbenější země: Slovensko

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Vlastní nohy

Nejoblíbenější produkt: Batoh Gossamer Gear Minimalist 19 Daypack

Cestovatelská diagnóza: Nejvíc nejraději chodím po Slovenských kopcích a horách, miluji Slovenskou kuchyni a celkově mám tu svou rodnou zemi přirostlou k srdci.

Pája 

Role v Pod 7 kilo: Od každého trochu. Mám pod palcem sociální sítě, spolupráce se zajímavými lidmi a zároveň pobývání (někdy spíš pobíhání) na prodejně.

Nejoblíbenější země: Pevná

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Nohy, auto

Nejoblíbenější produkt: Termoska Montbell

Cestovatelská diagnóza: Cestuju, abych neuvízla ve všednosti a odpočinula si, což přichází hlavně na místech, kde není moc lidí. Na tom, jestli je to uprostřed lesa, na hřebenech hor nebo třeba pod vodou, už mi tolik nesejde. Díky své neschopnosti aplikovat mapu na reálné prostředí se často ztrácím a končím úplně jinde, než plánuju. O zážitky pak ale není nouze!

Lucie 

Role v Pod 7 kilo: Fotím a natáčím videa, starám se o nás grafický vzhled a často spolupracuji s Pájou. Kolega Roman pojmenoval moji činnost jako „studio Luciper“, čímž vystihl mnohé.

Nejoblíbenější země: Tchaj-Wan, Austrálie

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Vlak, auto, vlastní nohy

Nejoblíbenější produkt: Boty Altra Lone Peak

Cestovatelská diagnóza: Mám v oblibě toulat se městskými periferiemi. Baví mě pozorovat kontrast sociálně kulturních aspektů a architektury těchto okrajových částí s centry měst. Užívám si i nezalidněná místa a jejich naturálnost, které mě odvádí od každodenních stereotypů – divoké vlny na plážích, vítr na hřebenech. 

Roman 

Role v Pod 7 kilo: Naslouchám našim zákazníkům a snažím se jim doporučit rozumné řešení jejich požadavků. Občas přidám tip i na nějakou “vychytávku”.

Nejoblíbenější země: Opuštěné kouty Česka

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Kolo

Nejoblíbenější produkt: Stan MSR Hubba NX a Lahev Platypus

Cestovatelská diagnóza: Spíše než chodec jsem biketurista “na těžko”. Rád z Prahy popojedu někam vlakem a potom se několik dní vracím zpět. Úmyslně si vybírám na první pohled možná nepříliš atraktivní místa. Vždy když sedím na nějakém zapomenutém kopci a sleduji západ slunce, tak cítím, jak se mi dobíjí “baterky”. Rád sebou vozím fotoaparát, kameru i drona, abych si svoje vzpomínky uchoval. Když je venku tma a plískanice, tak doma v teple u monitoru vzpomínám a současně plánuji nová dobrodružství.

Adam 

Role v Pod 7 kilo: Pečuji na prodejně o zákazníky

Nejoblíbenější země: Itálie

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Nohy, kolo, loď

Nejoblíbenější produkt: Skládací lahev Platypus

Cestovatelská diagnóza: Cestování je pro mne nezbytností, pomocí které neustále poznávám sám sebe. Rád se ztrácím v přírodě i ve městech a objevuji jejich na první pohled skrytá zákoutí. Dokážu být celý den na nohou, ale také ho prolenošit houpáním v hamace :). Věřím, že méně je často více a pocit svobody s lehkým batohem na zádech je k nezaplacení.

Anna 

Role v Pod 7 kilo: Pobíhám po prodejně a pečuji o zákazníky.

Nejoblíbenější země: Alpská

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Nožky, vlak

Nejoblíbenější produkt: Sáček/polštář Hyperlite Mountain Gear Stuff Sack Pillow

Cestovatelská diagnóza: V sedmnácti jsem se prvně vydala sama letadlem na cestu na Tchai-wan, kde na mě čekala výměnná rodina. Od té doby mě cestování chytlo. V době studií VŠ a covidu mě přepadl splín, který se mi dařilo rozpouštět sněním o dalekých cestách a horách, střádáním informací o výbavě a později i jejím nakupováním. Objevením ultralehké výbavy jsem rozpustila svou obavu z chození „natěžko“. Prvně jsem šla s batohem (a výbavou na nocování venku) část Stezky Českem, kde jsem objevila kouzlo toho, nést si vše co potřebuji na zádech, a toho jít z A do B několik dní jen po vlastních nohách.

Justy 

Role v Pod 7 kilo: Posila na prodejně.

Nejoblíbenější země: Norsko

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Nohy

Nejoblíbenější produkt: Batoh Hyperlite Mountain Gear Unbound 40

Cestovatelská diagnóza: Cesty a zážitky sbírám jak perly do náhrdelníků. Kdybych ale chtěla najít svou oblíbenou vzpomínku, musela bych jich projít nepočítaně. Za svůj (zatím docela) krátkej život jsem stihla zjistit, že cestování (a hlavně dálkový chození) je směr, kterým se chci dát a touha vidět celej svět, a možná i to, co čeká někde za ním, je kořením mého bytí. Jdu pro to, abych šla, abych cítila svobodu a abych doopravdy žila, protože opravdovej svět čeká tam venku a začíná za strachem!

Naši ambasadoři

Viktorka Rys | Viktorčina Cesta tam

Role v Pod 7 kilo: Pro Pod 7 kilo testuji vybavení.

Nejoblíbenější země: Hornatá

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Vlastní tělo

Nejoblíbenější produkt: Přístřešek Sea to Summit Ultra-Sil Nano Tarp Poncho

Cestovatelská diagnóza: Cestuju nízkonákladově, bez letadel a s lehkým batohem. Věnuju se zejména sólo dálkovým horským přechodům se zálibou v off-trailu. Mezi mé nejvýraznější cesty patří dvojnásobný přechod karpatského oblouku, přechod balkánských hor s cílem v Istanbulu a přechod Kavkazu od Černého moře ke Kaspickému. Půl roku jsem žila na Islandu, kde jsem pracovala jako honačka ovcí. Na cestách trávím přibližně polovinu roku a během nich fotím, filmuju, dobrovolničím a testuju vybavení pro obchod Pod 7 kilo. Moje gear listy a další info o mých cestách najdete na webu ultraviktorka.net.

V ČR píšu články, pořádám cestovatelské přednášky a workshopy trekových dovedností. V nakladatelství BWT Books jsem vydala knihu a audioknihu Hory a nekonečno. Ve volných chvílích se věnuju mikrodobrodružstvím –  např. jsem cestovala do Itálie v přestrojení za muže, s kamarádem Vítkem jsme bivakovali v konstrukcích pražských mostů nebo jsem se vydala po řece na nafukovacím lehátku. Rozhodla jsem se, že se v životě budu věnovat hlavně tomu, co mi přináší radost – a světe div se, o no to jde.

Jakub Šolc | Kubojovy cesty

Role v Pod 7 kilo: Pro Pod 7 kilo testuji ultralehké vybavení na treky.

Nejoblíbenější země: Černá Hora

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Nohy

Nejoblíbenější produkt: Batoh Hyperlite Mountain Gear Unbound 40

Cestovatelská diagnóza: Nejčastěji cestuju pěšky a do hor. Mám rád fyzickou geografii, vodní toky a ultralehkou výbavu. Již od roku 2017, kdy jsem sám přešel švédský trail Kungsleden, abych si ověřil známý výrok “Happiness is only real when shared”, se pravidelně vydávám na dlouhé přechody hor a píšu blog kubojovycesty.cz. Mám za sebou již řadu evropských dálkových treků, ze kterých se pokaždé vracím plný života a energie. Dlouhé treky mi ukázaly, jak svobodný můžu na světě být, a že doma jsem tam, kde je Cesta. Ke štěstí člověku stačí jen jít, mít čistou mysl a (lehký) batoh na zádech. V roce 2022 jsem se na neurčito nastěhoval do svého terénního obytňáku jménem Felix, díky kterému jsem si mohl splnit jeden ze svých snů – žít na cestě jako digitální nomád.

Kačka Šafářová | @kacka_the_mudstomper

Role v Pod 7 kilo: Pro Pod 7 kilo testuji výrobky a taky kolik ultralight věcí se dá nacpat do jednoho batohu.

Nejoblíbenější země: Kyrgyzstán

Nejoblíbenější dopravní prostředek: Loď, nohy

Nejoblíbenější produkt: Obal na notebook Matador Laptop Base Layer

Cestovatelská diagnóza: Dřív jednám, než myslím. Vyrážím na cesty bez plánů a pak se nestačím divit. Skoro dva roky jsem žila v Číně, tři měsíce jsem sólo trekovala po Kyrgyzstánu a poslední rok se pohybuji po světě jako digitální nomád. Vystačím si s málem, u jídla to ale neriskuju, proto jsem známá jako svačinář.