Mám pro vás první tip na cestu po naší zemi, a to je trasa z Hlinska v Čechách do Nového města na Moravě.

Cesta vede přímo od vlakového nádraží v Hlinsku po modré turistické značce přes vesničky Hamry, Lány, Lhoty a Herálec až k Devíti skalám, kde se dá v turistickém přístřešku pohodlně přespat. Tato část trasy má necelých 18km, takže se dá dojet vlakem do Hlinska a ještě dojít k nejvyššímu vrcholku Žďárských vrchů za světla.

Druhá část trasy vede od Devíti skal po žluté značce až k vesničce Medlov, kde se barva mění na zelenou. Ta obchází Medlovský rybník a značení se mění na červené. Tato značka vás dovede přes vesničku Rokytno až do Nového města na Moravě k vlakovému nádraží. Druhá část trasy má okolo 16 kilometrů, takže není kam spěchat.

Je to dost pohodlný vandřík, na kterém se dá poměrně často pauzovat, v přístřešku na vařiči něco uvařit a hezky si odpočinout. A jako bonus je vedle přístřešku postavená kadibudka, takže to je takové malé All inclusive ubytování, které jen tak na vandru nepotkáte 🙂

Já jsem to šel o Vánočních svátcích když byla krajina zapadlá sněhem a mělo to své kouzlo. Ale v létě to musí být taky krásná procházka.

Žďárské vrchy

Devět skal

sněhulák

přístřešek ždárské vrchy

Betlém Ždárské vrchy

 

Cestování zdar!

Filip

 


Filip

Rád poznávám naší zemi formou vandrů a treků, na kterých si pročistím hlavu od každodenních starostí.

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *