Většina z nás miluje kávu a neumí si bez ní představit den. Není nic lepšího než ráno v přírodě, kde jste daleko od civilizace i od kaváren a kde si můžete uvařit kávu stejně tak dobrou, jak jste zvyklí z domu a vlastně k tomu toho ani moc nepotřebujete.

Mlýnek

Kávu si už můžete vzít namletou, ale opravdoví milovníci ví, že nejlepší je to za čerstva. Navíc různé přípravy kávy vyžadují různou hrubost mletí. Nasypete do mlýnku pár zrnek a za chvíli už máte přesnou dávku na svou ranní kávičku. Skládací mlýnek vám ani nezabere příliš mnoho prostoru.

mlynek na kávh GSI

Drip it

Když se vám nechce mlít a rovnou chcete pít, pak je tu Drip It. Připravený pytlíček s kávou jednoduše nasadíte na hrnek a zalijete vodou. Je to rychlé a snadné. Bohužel každý pytlíček je zabalen zvlášť, takže je to neekologické.
Drip It seženete ve dvou variantách. Buď pouze s kávou z Etiopie, či mix 5 druhů, když chcete koštovat.

drip it a GSI hrnec

Filtrovaná káva

S kapesním kávovým filtrem, který připnete na jakýkoliv hrnek, vykouzlíte kávu během chvilky. Kávu namelete na střední hrubost, nasypete do filtru a zalijete vodou. Můžete ho použít zároveň s papírovým filtrem (který před vložením kávy propláchněte vodou, ať zmizí pachuť papíru), když se vám bude zdát, že voda protéká příliš rychle.
Je zároveň ekologičtější variantou k Drip It.

gsi překapávaná káva

Moka konvička

Moka konvička není vůbec ultralight věc, ale pokud cestujete dodávkou, tak vám skvěle poslouží a výborné espresso si vypijete do pár minut. Kávu namelete na jemno a nasypete do sítka, do spodní části nalijete vodu po ventil a pak už jen vše smontujete dohromady a vaříte, dokud se hotová káva neobjeví v horní části konvičky.

Minipresso

Pokud nejste na překapávanou kávu a moka konvička je příliš těžká, může pro vás dobrou alternativou mini espressovač. Tento odolný cestovní kávovar dokáže vyvinout takový tlak, abyste dosáhli toho nejlepšího espressa.

Turek

Když se vám nechtějí provádět kávová kouzla, dejte do hrnku dvě lžičky kávy a zalijte vodou. Jednoduché, rychlé a budete si připadat jako na návštěvě u babičky.


Karolína

Nejradši chodím do hor, nebo lezu po ferratách. Splnila jsem si sen a jela obdivovat krásy Himalájí, kterým jsem naprosto propadla. Studovala jsem semestr v Oslu a na cesty pak vydělávala další půl rok ve Walesu. Na mém blogu www.objevuj.com si o tom všem můžete přečíst.

1 komentář

Barbora · 22 srpna, 2019 v 2:38 pm

Dobrý den. Nevím, co je minipressovač, ale úplně jste vynechali aeropress. To je podle mých zkušeností nejlepší a lehoučký pomocník k dobré kávě na cestách.

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *